Na potep na grad Riegersburg

Med krompirjevimi počitnicami smo precej po naključju odkrili super grad, ki se nahaja dobri dve uri vožnje od Ljubljane (malo naprej od Graza). Gre za grad Riegersburg, ki nas je navdušil.

Impresiven je že pogled na grad na vrhu skoraj 500 metrov visoke skale, ko se mu približuješ po cesti oziroma ko parkiraš pod gradom. Naslednji razburljiv korak za otroke je vožnja z vzpenjačo na vrh hriba (po želji greste lahko tudi peš), nato pa se pustolovščina začne. Naša dva sta najprej odhitela na igrišče, ki je na poti do gradu, nato pa smo se po dvižnem mostu, pod katerim smo videli čisto prave zajčke, odhiteli v grad.

Znotraj gradu so trije muzeji – eden je namenjen čarovnicam, drugi je muzej orožja, tretji pa muzej o gradu in njegovi zgodovini. Vse je predstavljeno na otrokom zanimiv način in nam se je zdelo vredno, da smo se odločili za ogled celotnega gradu. Družinska vstopnica sicer ni najcenejša (stane 45 evrov) in zajema vzpenjačo ter ogled zunanjih in notranjih prostorov, lahko pa bi se odločili le za vzpenjačo in ogled grajskih vrtov in zunanjega dela, za kar bi odšteli (mislim da) okoli 15 evrov.

V muzeju čarovnic je na ogled kar precej mučilnih naprav.
V muzeju orožja je seveda najbolj užival Maj.
Slišali smo tudi zgodbo o “čarovnici”, ki je znala pričarati, da so iz snega pokukale vrtnice.

Po sprehodu po gradu, je sledil še ogled okolice gradu. Mi smo bili tam na nekoliko turoben dan, ampak kadar je sonce, mora biti pogled na dolino prav čudovit. Pred gradom je še kovačija, sprehodite pa se lahko tudi mimo grajskih vinogradov in uživate v naravi.

V neposredni bližini gradu je za neustrašne tudi adrenalinski park, velja pa tudi preveriti na spletni strani, kdaj si tam lahko ogledate grajskega kovača in ptice ujede. Če boste kdaj iskali idejo, kam na izlet, vam grad Riegersburg res priporočamo.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.