#Beremo: GOOD so dobre knjige

Ob dnevu reformacije smo na družbenih omrežjih veliko brali o tem, kako se Slovenci namesto knjigam raje posvečamo rezanju buč. Mi počnemo oboje – režemo buče in beremo. Beremo vsak dan, celo leto. Sama sem odrasla v družini, kjer so bile knjige pomembne in to poskušam privzgojiti tudi svojima otrokoma. Vsak večer zato skupaj beremo in v spodnjem zapisu razkrivam trenutno najljubše knjige mojega šestletnika. Morda kakšno dobro idejo najdete tudi vi.

Oktobra so v Založbi Vida izdali dve simpatični slikanici za otroke – Mali skupaj in 12 korakov za okolje. Maju sta zelo všeč obe – prva poudarja pomen prijateljstva in to, da je življenje lahko veliko lažje in lepše, če stvari počnemo skupaj.

Druga je navdušila vso družino, saj opisuje, kako lahko z majhnimi koraki vsi v družini prispevamo k skrbi za okolje in naš planet. Pri nas doma smo jo skrbno prebrali in se pogovorili o tem, kaj že počnemo in kaj bi še lahko in otroka sta zdaj še veliko bolj pozorna na male korake, ki lahko naredijo velike spremembe. Knjiga je odlična izbira tudi za novoletno darilo, saj je napisana po mesecih – od januarja do decembra.

Naš ljubitelj dinozavrov je vesel vsakič, ko odkrijemo kakšno novo zanimivo knjigo o dinozavrih in Neverjetna, a resnična zgodba o dinozavrih, založbe Miš je ena od njih. V knjigi so super ilustracije, zanimiva dejstva pa so podana na duhovit način, da je branje v veselje tudi staršem.

Kot fantje obožujejo dinozavre, obožujejo tudi razna gomazeča bitja. Bolj so strašna in čudna, boljše je. Knjiga Žužki v naravni velikosti iz Založbe Učila je kot nalašč za spoznavanje žuželk, zanimiva pa je, ker otroci dejansko vidijo, kako velike so te žuželke v resničnem življenju.

Knjigo Zemljevidi mest smo zadnjič odkrili v knjižnici in vam jo priporočam, če se odpravljate na potovanje v katero izmed prestolnic. Mi gremo kmalu v Pariz in vsi smo z velikim zanimanjem brali, kaj vse je tam zanimivega in česar nikakor ne smemo izpustiti.

Še ena, ki sodi med Majeve najljubše knjige je Jaz sem Maj in takšen pač sem. Kako mu ne bi bila všeč, ko pa v glavni vlogi nastopa on sam. Mali junaki pač nikoli ne razočarajo!

Za konec pa knjiga, ki morda ni tako zelo navdušila Maja (ne razumite me narobe, všeč mu je, ampak dinozavri pač vedno zmagajo), je pa vsekakor vredna, da jo preberete svojim otrokom. Gre za knjigo Požar, ki so jo izdali v Mladinski knjigi. Govori o tem, da ljudi, ki so drugačni oziroma jih ne poznamo, pogosto ne želimo sprejeti, pa čeprav so – tako kot mi – ljudje. Krasna je!

One thought on “#Beremo: GOOD so dobre knjige

  1. Pingback: #Beremo: GOOD knjige za malo večje otroke | travel, food and all things good

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.