T&T ocenjujeva: Rawpasta

V naši družini obožujemo testenine vseh vrst, zato ni presenetljivo, da smo se takoj, ko smo slišali, da se v Ljubljani odpira Rawpasta, odločili, da to MORAMO preizkusiti. Gre za majhen lokalček, kjer strežejo sveže testenine z različnimi omakami, ki jih pripravijo kar pred očmi svojih gostov. Lastnika sta simpatična Maxx in Erika, Italijana, ki sta se pred leti zaljubila v Slovenijo, zato sta se iz Milana preselila v Ljubljano. Več o njuni zanimivi zgodbi si lahko preberete v članku, ki ga je Anja Oman napisala za Metropolitan.si.

foto: Valentina Preziuso

Lokacija: V Ljubljani na Trubarjevi ulici. Lokal je majhen, a prijeten. Mi smo bili tam dvakrat pozimi in komaj čakamo, da jih bomo obiskali v toplem vremenu in bomo lahko sedeli tudi zunaj.

Za družine ali starše: Absolutno za vse (zlasti, če imajo tudi vaši otroci tako radi testenine kot na primer naš Maj).

Kaj smo naročili? Poskusili smo različne vrste testenin – od klasične lazanje do malo bolj posebnih, kot so paccheri iz polnozrnate moke z domačo paradižnikovo omako, burrato in pistacijami ter bigoli – tipični beneški špageti z bakalarjem in hrustljavo čebulo.

Lazanja
Paccheri
Bigoli

Kaj nam je bilo najbolj všeč? Kljub temu, da so tudi neklasične pašte odlične, smo se družinsko strinjali, da so najboljši fussili s klasično ragu omako po babičinem receptu.

In absolutno NUJNO morate poskusiti tiramisu. Tako je rahel, da se kar stopi v ustih.

Kaj nam je bilo malo manj všeč? Všeč nam je bilo čisto vse, kar smo naročili, kot velika ljubitelja dobre kave, pa sva bila s Tadejem malo presenečena nad tem, da imajo kavo le iz samopostrežnega avtomata. Od Italijanov bi pričakovala, da ti po kosilu postrežejo na primer z Illy kavico, ko pa sva videla tisti avtomat, naju je želja po kavi minila. No, morda pa dobro italijansko kavo še dodajo na svoj meni.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.