Po krivici spregledan: krasni Kostel

Enega izmed poletnih vikendov smo preživeli v Kostelu in okolici, od koder smo se vrnili navdušeni. Grad, reka Kolpa in čudovita narava so nekateri izmed razlogov, zaradi katerih bomo ta konec Slovenije zagotovo še večkrat uvrstili na naš seznam izletniških idej.

Naša prva postaja je bil grad Kostel, ki nas je navdušil na prvi pogled. Že sam sprehod do gradu je poln lepih prizorov, razgled od zgoraj pa je sploh čudovit. Grad si lahko ogledate šele zadnji dve leti, pred tem je bil za javnost zaprt, v času pred korono pa so na njem organizirali tudi številne prireditve, kar je moralo biti res nekaj posebnega. Priporočamo vam, da si grad ogledate v družbi vodiča, saj ti res poznajo ogromno zanimivih zgodb, če imate malce večje otroke, pa lahko zgodovino spoznate tudi na igriv način – preko nekakšne sobe pobega. Za nas se je reševanje izkazalo za precej trd oreh, ampak smo se res zelo zabavali, tako da nismo bili preveč slabe volje, da nam ni uspelo.

Gremo na grad!
foto: Jošt Gantar (slovenia.info)
foto: Jošt Gantar (slovenia.info)
V ‘sobi pobega’ otroci dobijo svoj meč in mošnjiček s pripomočki, pa zemljevid in knjigo namigov.
Rešujeta prvo nalogo …
Zabavno? Zelo!

Po končani igri pobega, smo si privoščili še nekaj dobrot, ki jih na gradu prodajajo domačinke in uživali v čudovitem razgledu, nato pa smo se odpravili do Kolpe.

Prvi dan smo se odločili za kopanje blizu gostilne Madronič, kjer si lahko izposodite SUP, se dogovorite za rafting ali se le ohladite v Kolpi. Mi smo tam pojedli tudi kosilo (pečene postrvi), za malo mlajše otroke pa imajo tudi nekaj igral. Ker je ravno ob gostilni jez, lahko izbirate, ali boste plavali v malce globji vodi, družinam z malčki pa bo bolj všeč na drugi strani jezu, kjer je voda nizka in idealna za metanje kamenčkov v vodo in namakanje majhnih nogic.

Prespali smo na Lukčevi domačiji, ki jo družinam zelo priporočamo. Tam si lahko izposodite kup družabnih iger, se dogovorite za lekcije iz lokostrelstva, tudi oni pa imajo na voljo sobo pobega. Ker je v okolici malo (oziroma skoraj nič) ponudnikov hrane, je dobro, da se na kmetiji dogovorite tudi za polpenzion, da ne boste iskali trgovin oziroma gostiln za napolniti želodčke.

Naslednji dan nas čakala prav posebna dogodivščina – odpravili smo se namreč na sprehod ob Kolpi z dvema osličkoma. O tem pa več v naslednji objavi …

One thought on “Po krivici spregledan: krasni Kostel

  1. Pingback: Z osličkom ob Kolpi | travel, food and all things good

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.