Pobeg v »nebesa« na Pohorju

Iščete kotiček za kratek (ali daljši) oddih v zelenem objemu narave? Kraj, kjer se boste lahko sprostili, kaj dobrega pojedli, hkrati pa otrokom ne bo dolgčas? Priporočamo turistično kmetijo Pri Kovačniku.

O gostoljubnosti družine Štern smo že veliko slišali, zato je bila kmetija Pri Kovačniku že nekaj časa na seznamu tistih, ki smo si jih želeli obiskati in ni nam bilo žal. Na kmetiji vas pričakajo odprtih rok. Izbirate lahko med namestitvijo v sobi z balkonom ali nekoliko večji družinski sobi, pred sobico pa je tudi kotiček, kjer si lahko skuhate kavo (če imate dojenčka, pa je tam tudi previjalna mizica).

Najina soba
Otroška sobica
Maja je najbolj navdušil gugalnik 🙂

Kljub lepo opremljenim sobam, tam ne boste prav veliko, saj smo mi morali takoj ven, na vrt in na igrala. Že kmalu po prihodu smo se zaljubili v izjemno prijazno psičko Luno, ki bi jo naša tamalčka najraje odpeljala kar domov.

Prvi dan smo si popestrili še s sprehodom do potnikove smreke – zanimive smreke, pod katero raste potok, nato pa smo se po slastni večerji odpravili v udobne postelje.

Razgledi so božanski.

Po dobrem zajtrku in kavici, je sledil čas za spoznavanje živali na kmetiji. Enajstletna Julija je Juno in Maja peljala do pujskov in krav, ki so jih tudi nahranili, skrtačili so kobilo Malajko in ponija Marsija in se odpravili tudi na ježo. Časa ni zmanjkalo niti za crkljanje kokoši in zajčkov in otroci so se tako zaigrali, da sva imela midva čas zase, žal pa nam je nekoliko ponagajalo vreme, zato se nismo mogli podati še na kakšen mini izlet v okolici kmetije. Ne dvomim, da bi bil obisk Črnega jezera ali Bistriškega vintgarja tudi zelo zanimiv.

Lačni ne boste.

Naslednji dan smo utrujeni od svežega zraka in vseh dogodivščin dolgo spali, po zajtrku pa je bil čas za slovo in za stokrat zastavljeno vprašanje: »Mami, saj bomo sem še prišli, a ne?« Na poti proti Ljubljani smo se ustavili še ob Framskem slapu, vreme pa nas je nato pregnalo domov. Ja, vsekakor v ta »nebesa na Pohorju« še pridemo.

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.