Naj vas očara Alicante

Ko pomislimo na španska mesta, kamor bi se odpravili na krajši oddih, verjetno najprej pomislimo na Barcelono, Madrid, Valencio ali Sevillo. Alicante se zdi precej neznano mesto, ki pa je nas očaralo na prvi pogled.

Za obisk Alicanteja smo se odločili precej po naključju – ker smo si med krompirjevimi počitnicami zaželeli malo španskega sonca in se je izkazalo, da so letalske karte do tja precej ugodnejše kot karte do kam drugam. Pa smo šli – in ni nam bilo žal. Alicante ni veliko mesto, tako da smo ga mi kar prehodili, med najlepše kotičke pa po našem mnenju sodijo:

Sprehajalna pot Explanada de España, ki je dolga približno pol kilometra in vodi med palmami v bližini morja. Med sprehodom se lahko usedete na katero od klopic in opazujete mimoidoče ali pa si privoščite kosilo ali kavico. Tribarvne ploščice, s katerimi je pot tlakovana, naj bi spominjale na morske valove.

Če obožujete dobro hrano, si oglejte tudi glavno tržnico. Mi smo si tam kupili prigrizke, ki smo jih nato odnesli na plažo in pojedli na soncu.

Na plaži je mivka, našli pa smo tudi igrišče.

Med sprehodom po Alicanteju ne morete zgrešiti njegove najbolj očitne znamenitosti – gradu Santa Bàrbara, ki stoji na vrhu 170 metrov visokega hriba Benacantil. Gre za eno največjih srednjeveških trdnjav v Španiji, ki ponuja tudi čudovit razgled na mesto.

Ena od četrti, ki jih ne smete zamuditi, je tudi Santa Cruz, kjer se izgubite med krasnimi barvitimi hiškami, ki jih krasijo pisane ploščice, cvetlični lončki in druge malenkosti.

Če boste v Alicanteju dlje kot na primer le podaljšan vikend, si izposodite avto (ali se pozanimajte glede javnega prevoza) in si oglejte še kakšno od bližnjih mest. Zanimiv je Elche z enim največjim parkom palm v Evropi …

… še bolj pa vas bo navdušila Althea (ki ji nekateri pravijo kar španski Santorini), ki je vsekakor vredna obiska in ogleda.

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.