Praznični Zagreb spet vabi

Zagreb se že nekaj let oglašuje kot ena najlepših adventnih lokacij in lani smo si ga končno ogledali tudi mi.

Tja smo se odpravili kar z vlakom in za eno odraslo in dve otroški (povratni) karti smo odšteli 20 evrov. Tamalčka sta rekla, da je z vlakom veliko bolj zabavno kot z avtom, pa tudi meni je bilo lažje, glede na to, da mi ni bilo potrebno voziti in potem v Zagrebu še iskati in plačevati parkinga.

 

Takoj ko se pripelješ v center Zagreba, te pred železniško postajo že čaka prvi park, ki je bil lani poln prazničnih skulptur, letos pa so v njem postavili drsališče. Od tam pa do glavnega trga pa je petnajst minut počasnega sprehoda. Mi smo si tam že privoščili prvo vročo čokolado in miške, potem pa smo odložili naše stvari v hotelu (odločili smo se namreč, da ne bomo hiteli in bomo v Zagrebu ostali dva dni).

Kateri konec Zagreba boste obiskali, je odvisno od vas, kamorkoli greste, pa vas bodo pričakali lepo okrašeni kotički. Nas je najbolj očaral Gornji grad, kjer smo preživeli kar nekaj časa, Juno in Maj sta se namreč želela slikati povsoooood 🙂

img_20211229_153631

Zanimiva točka v Zagrebu je tudi tunel. Vhod vanj smo iskali kar nekaj časa (oziroma vhode smo že našli, a so bili večinoma zaprti), nato pa smo se z zanimanjem sprehodili skozenj. 

IMG-9905

Po nekaj urah raziskovanja smo se odpravili na večerjo, potem pa domov počivat, naslednji dan pa smo se pred odhodom domov odpravili še v Muzej čokolade. Izkušnja je bila vrhunska, saj je muzej zelo domišljeno zasnovan. Ko kupiš vstopnico namreč dobiš škatlico, v kateri so kakavova zrna in različne vrste čokolade – od bolj grenke do bolj sladke. Poleg je tudi lesena žlica, saj je v muzeju tudi pokuševalnica, v kateri si lahko temno, mlečno in belo čokolado v tekoči obliki stistneš kar na žlico in je poješ kolikor želiš (ali kolikor ti dopusti tvoj želodec :)).

Letos so v Zagrebu na novo odprli tudi ‘selfi muzej’, kjer smo prav tako preživeli nekaj zanimivih trenutkov. 

IMG-9926

IMG-9944

Še kratek sprehod po centru mesta in zadnji germknödel, potem pa na vlak in v očijev objem. Kaj smo mu prinesli? Seveda čokolade iz Muzeja čokolad 🙂 

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.