Pica Margarita

Kadar ne vemo, kaj bi jedli, je odgovor preprost – pico. Juno ima najraje Margarito, zato je ta na našem meniju najbolj pogosto, včasih pa dodamo še kak kos šunke ali kakšno zelenjavo.

IMG_0526

Sestavine (za tri približno tristogramske pice):

  • pol kg moke (Tadej ima za pico najraje posebno Mlinotestovo moko)
  • 50 g olivnega olja
  • 7 g suhega kvasa
  • 10 g soli
  • 320 g hladne vode

Sestavine zmešaš in zamesiš testo, ki naj tri ure vzhaja (vmes ga parkrat malo obrneš, raztegneš …) Potem maso razdeliš na tri hlebčke, ki jih pustiš še eno uro počivat na naoljenem pladnju.

Po eni uri oblikuješ pico (na peki papirju) in nadevaš po svojem okusu. Za Margarito mi uporabimo paradižnikovo omako (kadar se nam ne ljubi delat svoje, potem je to Mutti pizza sauce), čez natrgamo koščke mozzarelle in dodamo listke sveže bazilike. Tik preden gre pica v pečico, čez naribamo parmezan in malce pokapamo z olivnim oljem.

 

Tadej pice ne peče v pekaču, ampak na jekleni plošči (cca. centimeter debela plošča, ki tehta okoli 10 kilogramov). Če je nimate, poskusite naslednje: pekač, ki se tesno prilega na rešetke, obrnete narobe in postavite v pečico na zgornjo tretjino. Pečico segrejte na maksimum (s prižganim zgornjim grelcem oziroma opcijo grill) in pekač v njej naj se greje vsaj pol ure. Z loparjem pico potisnite na narobe obrnjen pekač v pečici.  Če nimate loparja, lahko uporabite tudi še en narobe obrnjen pekač.

Ko daste pico v pečico, ugasnite grill, da se pica zgoraj ne zažge. Pecite dve minuti, jo zarotirajte za 180 stopinj, pecite še dve minuti, na koncu pa za 90 sekund ponovno prižgite grill, da se lepo zapeče.

Sounds complicated? Če mene vprašate, tudi je. Ampak če vprašate mojega dragega, lahko samo tako naredite tako pico kot bi jo naredil pravi picopek v Napoliju.

V naslednjih dneh objaviva še en post na to temo, da bo lažje 🙂

One thought on “Pica Margarita

  1. Pingback: Private: Kruh malo drugače – fougasse | travel, food and all things good

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.