#SRB: Odkrijte več kot le Beograd!

Pisala sem že o naših dogodivščinah v Beogradu, tale post pa je namenjen temu, da vam povem, da Srbija niti slučajno ni samo Beograd, ampak veliko zanimivega najdete tudi izven prestolnice. Zanimivega za vso družino!

IMG_6257

Mi smo se iz Beograda odpeljali v Kragujevac in že na poti naredili postanek v Svilajncu, kjer je prišel na račun predvsem Maj. V tamkajšnjem naravoslovnem centru smo si najprej ogledali razvoj življenja iz pradavnine do danes, potem pa uživali v ogledu dinozavrskih okostij, čisto prave t-rexove kosti, stare 66 milijonov let, na koncu pa seveda še dino parka.

 

IMG_6011

IMG_6023

Čisto prava t-rexova kost!

IMG_6031

Le kaj je s fanti in navdušenjem nad dinozavri?

Po dinozavrskem kosilu smo nadaljevali pot v Kragujevac, kjer je prav tako veliko za videti. Starši smo z zanimanjem obiskali spominski park Šumarice in Muzej 21. oktobra, posvečen žrtvam fašizma, nato pa je bil spet čas za otroke, saj smo šli še v akvarij (ki je, mimogrede, prvi javni akvarij v Srbiji), kjer je bilo spet polno otroškega živžava in veselja ob opazovanju ribic in kač.

IMG_6065IMG_6066Akvarijum-1IMG_6111

Po napornem dnevu je bil počitek več kot zaslužen, naslednji dan pa nas je čakalo še več dogodivščin. Po sprehodu skozi mesto je bil spet čas za moško-fantovski del odprave, saj je bila naša prva postaja Muzej stara livnica ter ogled orožja in topov.

IMG_6242

IMG_6248

IMG_6254

Sledilo je uživanje ob jezeru, ki je od mesta oddaljeno le nekaj kilometrov in na vroč poletni dan, ponuja več kot dobrodošlo osvežitev. Ob jezeru so restavracije, igrala, ležalniki, našo Juno pa je najbolj navdušil adrenalinski park, skozi katerega se je odpravila kar nekajkrat. In na koncu je sledilo še tisto najboljše – zbrala je pogum in se z zip-lineom odpeljala na drugo stran jezera. Prava carica, kar za njeno strahopetno mamo ne morem trditi 🙂

IMG_6318

IMG_6332

IMG_6337

Sestra uživa v adrenalinskem parku, on pa v čofotanju v toplem jezeru.

IMG_6343

Priznajte, da je videti, kot da smo na morju 🙂

Še en čudovit dan je bil za nami in naslednje jutro je bil čas, da se počasi vrnemo proti Beogradu. Na poti nazaj smo se ustavili še v Topoli, kjer smo si ogledali Oplenac (mavzolej srbske kraljeve družine) ter hišo kralja Petra. Čudovita cerkev s fantastičnimi mozaiki nas je očarala kot pravzaprav vse na našem potovanju v Srbijo, ki je, kot sem ugotovila, velikokrat kar malce zapostavljena kot odlična turistična destinacija za vso družino!

IMG_6356IMG_6374

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.