#MEHIKA: S del Jukatana – rajski Holbox in roza soline Las Coloradas

Po Jukatanu smo naredili kar konkreten krog, zato sem se odločila, da bom naše vtise strnila v več zapisov. Prvega si lahko preberete tukaj, danes pa je na vrsti severni del, kamor smo se odpravili najprej.

V Cancunu smo pristali pozno zvečer, najeli avto, nato pa smo se odpravili v našo prvo sobico, ki je bila precej blizu letališča, saj smo potrebovali le prenočišče. V sobi je bil celo električni kuhalnik, kjer smo si zjutraj skuhali kavo, nato pa smo se odpravili proti severu. Iz Cancuna do Chiquile sta nas ločili dobri dve uri, nato pa smo pustili avto na celini in se z ladjo odpeljali na otok Holbox.

Ta je znan po tem, da na njem skoraj ni prometa, večina ljudi se vozi z avtomobili za golf, enega smo ga za nekaj ur najeli tudi mi. Na otoku vlada prijetno, skorajda hipijevsko vzdušje in na trenutke sem se počutila kot da sem nekje v Aziji. Vsi so sproščeni, prijazni in nasmejani. Sredi mesteca je otroško igrišče, polno je prijetnih restavracij, najlepše pa so seveda plaže.


Spali smo v hotelu Casa Maya, za prenočišče pa smo odšteli 123 za dve noči.

Po dolgi poti smo si mi zato privoščili predvsem počitek in malo uživanja, če pa si tam v pravem delu leta (spomladi in poleti), pa je skoraj obvezno plavanje s tako imenovanimi whale sharki. Namesto tega smo mi le uživali v prijetnem in slikovitem mestu z grafiti na vsakem koraku.

Iz Holboxa nas je pot vodila do najbolj odročnega kraja našega potovanja – na laguno po imenu Las Coloradas. Gre za soline, kjer pa zaradi rdečih bakterij, ki predelujejo sol, voda dobi roza za lesk. Zadeva je res nekaj posebnega na pogled, a ker so soline delujoče, se v vodi ne da kopati ali kaj podobnega. Je pa vsekakor vredno zapeljati se do njih in občudovati ta čudež narave.


Precej blizu Las Coloradas je še mesto Rio Lagartos, od koder lahko se lahko s čolnom odpravite na približno dvourni izlet po bližnjih mangrovah in si ogledate številne živalske vrste, ki živijo na tem območju. Mi smo to izpustili, saj smo načrtovali podoben izlet v Celestunu, smo si pa v Rio Lagartosu privoščili slastno kosilo in se nato s severne obale odpravili v središče Jukatana.

2 thoughts on “#MEHIKA: S del Jukatana – rajski Holbox in roza soline Las Coloradas

  1. Pingback: #MEHIKA: osrednji del Jukatana s cenotami, piramidami in slikovitimi mesteci | travel, food and all things good

  2. Pingback: #MEHIKA: zahodni del Jukatana in sproščeno vzdušje, daleč stran od turističnega vrveža | travel, food and all things good

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.