Kam za krompirjeve počitnice?

Krompirjeve počitnice se bližajo in mi že vneto razmišljamo, kam bi šli. Za kam daleč ni dopusta, tako da bo prav prišla kakšna malo bližja destinacija in zato sem v tokratni objavi zbrala nekaj predlogov za nekajdnevni oddih v bližini Slovenije, kjer pa se bo vseeno zabavala vsa družina.

Foto: Pixabay

AVSTRIJA

Avstrija je blizu, a ponuja veliko. Dunaj je mesto, v katerem imate dovolj za početi vse dni počitnic, lahko pa se tja odpravite le za podaljšan vikend. V tejle objavi sem pisala o tem, zakaj je to primerna destinacija za družinsko potepanje in v njej so linki na vse mogoče atrakcije – otroški muzej, hišo glasbe, živalski vrt, akvarij in tehnični muzej.

V Avstriji, nedaleč čez mejo nas je pred leti navdušila tudi čokoladnica Zotter, kjer se dogaja ogromno zanimivega – več o njej v tejle objavi (mi smo bili tam sicer pozno poleti, a ne dvomim, da je krasno tudi jeseni).

Prav tako tik čez mejo med Slovenijo in Avstrijo se nahaja tudi zanimiv muzej bunkerjev, nad katerim bodo navdušeni zlasti fantje. Izlet lahko kombinirate z našo krasno Gorenjsko.

ITALIJA

Italijo obožujemo predvsem zaradi dobre hrane, hkrati pa tam nikoli ne zmanjka krasnih kotičkov, ki so nam na dosegu roke. Priporočamo na primer ogled Benetk (in s tem nikakor ne mislimo le na same Benetke, ampak tudi na druge otoke v laguni, zlasti pisani Burano), zelo blizu Slovenije pa sta tudi dva čudovita gradova – Devinski grad in grad Miramare.

HRVAŠKA

Hrvaška ne vabi le poleti, ampak je lepa tudi jeseni, ko ni toliko turistov. Za kratek oddih se lahko odpravite na Krk, kjer morate obiskati čudovito vasico Vrbnik, pa tudi v Istri boste našli mnogo krasnih kotičkov, za otroke pa na primer Dinopark v Funtani ali akvarij v Puli.

SRBIJA

Da smo nad Srbijo navdušeni, ni skrivnost. Prepričani smo, da bo tudi vas navdušil Beograd, kjer se skriva ogromno družini prijaznih kotičkov, kaj o Srbiji meni naša devetletnica, pa preberite tu.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.