Kam na ‘bone’? V Tržič!

Ko pomislimo, kam na izlet v naši Sloveniji, nam verjetno vsem na misel pridejo klasične destinacije: Portorož in Piran, Bled in Bohinj, morda še Kranjska Gora. Ni čudnega, da so turistične namestitve v teh krajih razprodane. Mi pa vam predlagamo malce drugačno, a nič manj lepo in zanimivo lokacijo: Tržič z okolico. In prav tam smo našli dve čudoviti namestitvi, kjer lahko izkoristite turistične ‘bone’.

Bazni tabor je prijazen hotel s še bolj prijaznima lastnikoma Barbaro in Boštjanom. Sobe so opremljene precej osnovno, ampak moja otroka pravita, da je to eden najboljših hotelov, kjer smo kadarkoli bili. Zakaj? Zaradi krasno opremljenega skupnega prostora, v katerem boste našli gugalnico, plezalno steno, vreče za sedenje in družabne igre. V sobi boste le spali, ves ostali čas pa se bodo otroci zabavali, vi pa si boste lahko skuhali kavo in posedeli na balkonu s čudovitim razgledom.

Bazni tabor je od Ljubljane oddaljen le 35 minut.
Kaj je boljše? Plezalna stena …
… ali gugalnica?

In to še ni vse. Če vam slučajno postane dolgčas (ali pa, če vam ponagaja slabo vreme), vam Barbara lahko pripravi delavnico ustvarjanja z glino. Mi smo delali “pošastne skodelice” in zabavala se je vsa družina.

Čudovite Barbarine izdelke najdete v vsakem kotičku hotela.

Zjutraj si vzemite čas za posedanje na balkonu s čudovitim razgledom, potem si privoščite slasten zajtrk, nato pa se odpravite na raziskovanje Tržiča ali Gorenjske. Če radi kolesarite ali hodite v hribe, vam bo tam še posebno všeč.

Medtem, ko sta zjutraj otroka odhitela v skupni prostor, sem sama poslušala ptičje petje na balkonu naše sobe.

Bazni tabor najdete tudi na Facebooku.

Druga nastanitev, ki nas je prav tako očarala, je Ekološka kmetija Šlibar, kjer lahko bivate v lesenih hišicah. Že ko smo se pripeljali do kmetije, nas je očarala okolica hiše, kjer vse cveti, ko pa smo se sprehodili do hišk, je bilo navdušenje popolno. Velik cvetoč travnik, na katerem so (ne preblizu druga drugi) posejane hiške. Niso velike, ampak za spanje ravno pravšnje, večino časa pa boste verjetno tako ali tako preživeli pred hiško v naravi ali na izletih v okolici. Kopalnice so od hiške ločene in se je do njih treba sprehoditi, ima pa vsaka hiška svojo lastno kopalnico.

Hiške imajo pred vhodom tudi manjšo kuhinjsko nišo, sicer pa lahko jeste na kmetiji, kjer vam bodo pripravili same ekološke dobrote.
Spalnica za mamico in očka …
… in spalnica za otroke, do katere se spustite po nekaj stopničkah. Maj je rekel, da ga spominja na kabino na Titaniku. Ne sprašujte, zakaj 🙂
Stopnice vodijo do jedilnice, kjer vam bodo postregli domače dobrote (lahko pa popijete tudi pivo, ki ga izdelujejo sami).

Otroke je še bolj kot hišice navdušila sama okolica – na enem drevesu je gugalnica, na drugem viseča mreža, na tretjem ‘slack-line’, malce stran igrala in celo naravni bazen … Da živali (jagenjčka, pujsov, gosi … ) niti ne omenjamo.

Posnetek z Eko kmetije Šlibar si oglejte tu, najdete pa jih tudi na Facebooku.

Kaj ponuja Tržič, preberite tu, tule pa o tem, kje v okolici lahko uživate v čudoviti naravi.

Foto: Mateja Tamše, Tina Guček

3 thoughts on “Kam na ‘bone’? V Tržič!

  1. Pingback: Zanimiva zgodovina, prijazni ljudje, lepa narava – vse to nudi Tržič | travel, food and all things good

  2. Pingback: Podajte se v naravo in postanite raziskovalci | travel, food and all things good

  3. Pingback: V gorski pravljici … | travel, food and all things good

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.