ADVENT NA AVSTRIJSKEM ŠTAJERSKEM

Čeprav imamo najraje doooolga potovanja, na katerih res popolnoma odklopimo, nimamo prav nič tudi proti kratkim oddihom. Tudi na podaljšanem vikendu si lahko zelo napolniš baterije. Tako v Sloveniji kot tudi čez mejo z lahkoto najdemo kup prijetnih kotičkov in če greva s Tadejem sama najraje v Italijo, se družinsko radi odpravimo raziskovat Avstrijo.

Konec poletja smo si privoščili podaljšan vikend v okolici Graza in imeli smo se res super (kako, lahko preverite tukajle: https://travelfoodgood.com/2016/08/31/podaljsan-vikend-v-avstriji/), za december pa načrtujemo malce zimskega uživanja. Morda se bomo odpravili kam v hribe, na sneg, vsekakor pa si bomo vsaj kak dan ogledali katerega od adventnih sejmov. Pred dvema letoma smo bili v Grazu (o tem, kako nam je bilo všeč, pišem tukajle: https://travelfoodgood.com/2016/12/01/predbozicni-graz/), letos pa kolebamo med dvema variantama. Ena je adventni sejem v G’Schlössl Murtal, kjer vsako leto postavijo čudovito vasico v dvornem parku, druga pa advent v mestu Mariazell, za katerega smo slišali, da je resnično čaroben.

4052

Graz je v adventnem času res lep (foto: © Steiermark Tourismus / Harry Schiffer)

4057_c_mariazeller_land_gmbh_www-mariazellerland-blog-at

Mi gremo letos morda pogledat Mariazell (foto: © Mariazeller Land GmbH)

Za vse tiste, ki obožujete sneg in smučanje, pa priporočamo, da se v Avstrijo odpravite ta vikend (zlasti v soboto), saj bodo priredili družinski zimski smučarski festival. V okviru festivala bodo na voljo posebne znižane cene za otroke, na mnogih smučiščih bodo organizirane številne dodatne aktivnosti (na primer otroška tekmovanja, iskanje zaklad, mini disko …). Več o družinskem smučarskem festivalu, preberite tukaj: https://travelfoodgood.com/2016/12/11/druzinski-smucarski-praznik/.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.