Sanje na plaži

O tem, kako smo uživali na Floresu, sem že pisala, nisem pa napisala nič o sanjskem resortu, v katerem smo tisti teden bivali.

0270b

Ni skrivnost, da smo navdušeni nad Indonezijo in da smo že pred leti obiskali Zala Villo na Baliju, katere lastnik je Slovenec Andrej Zorko, ko pa mi je Andrej povedal, da bo zgradil tudi resort na plaži na Floresu, sem komaj čakala, da bomo znova odpotovali na tisti konec sveta. In ko enkrat prideš tja in prebereš simpatičen pozdravček, potem veš, da si resnično prišel na prav poseben kraj!

0049

Andrej je svoj resort na plaži poimenoval Coconut Garden Beach resort, kar je res primerno, saj po vsem posestvu rastejo visoke palme, s katerih se bohotijo veliki kokosovi orehi in med bivanjem tam sem se večkrat pošalila, da je to resnično tisti pravi dopust, med katerim sem morala paziti samo na dve stvari – da me ni opeklo sonce ali pa da mi ni na glavo padel kak kokos.

0270a

Preostali čas sem uživala v čudovitem bungalovu, poležavala v viseči mreži na terasi ali na bean bagu na plaži ali pa plavala v čudovito toplem morju, v katerem je ogromno morskih zvezd, nad čimer sta bila zlasti navdušena otroka. Juno se je vsak večer odpravila tudi na doooolg sprehod ob obali in nabirala čudovite školjke, ponosna pa je bila tudi na to, da se je naučila veslati kajak 🙂

0098

0117

0254

0105

Zanimivo je, da so hiške izdelane iz bambusa, tako da ne izstopajo preveč iz pokrajine. Spalnice so zaprte in klimatizirane, kopalnice pa odprte, tako da se tuširate pod milim nebom, kar je res posebna izkušnja.

Sunset Bedroom

Sunset Bathroom

Ena tistih stvari, ki so mi resnično všeč pri Andrejevi ideji postavitve resorta je ta, da ni pretiraval s številom bungalovov. Na relativno velikem kosu obale tako ni prevelike gneče niti takrat, ko so vse hiške polne. Idealen kraj torej za vse, ki si želite nekaj dni preživeti stran od vsega stresa in preprosto uživati v čudovitem ambientu, na tropskih plažah in ob dobri hrani.

1030

6

In ko vam postane dolgčas, si lahko še vedno omislite kak zanimiv izlet – na vulkan, na sosednje otočke ali kam drugam. Tukaj preverite, kaj vse smo na Floresu počeli mi …

0062

 

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.